zonneboilers installateurs

Bespaar fors op uw kosten voor uw leverancier van zonneboilers. Vraag zonneboiler offertes aan via installateurs.org. Gratis en snel kosten en services vergelijken van zonneboiler en zonnecollectoren leveranciers.

Zonneboiler

Vul onderstaande formulier in en ontvang GRATIS meerdere offertes van Zonneboiler installateurs


Zonneboilers vergelijken

Met een zonneboiler gebruikt u de zon om (tap)water te verwarmen. De zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een water voorraadvat. De kosten van een zonneboiler/zonnecollector liggen tussen de € 1.600 en € 5.000 (exclusief de combiketel). Met een zonneboiler bespaart u gemiddeld 150 m3 tot 200 m3 gas per jaar. Als de zonneboiler ook wordt ingezet voor het verwarmen van ruimtes, dan kan de besparing oplopen tot meer dan 500 m3. De investering is daarvoor wel relatief hoog (grotere zonnecollector én groter voorraadvat nodig), en alleen rendabel in combinatie met lage temperatuurverwarming zoals wand en vloerverwarming. De terugverdientijd is afhankelijk van uw huidige energiegebruik, maar ligt tussen de 12 en 25 jaar (zonder subsidie). De levensduur van een zonneboiler is ongeveer 30 jaar.

Gemiddeld heeft u voor de collector van de zonneboiler een oppervlakte van 2,8 m2 nodig en een voorraadvat van 100 liter. Om een zonneboiler te kunnen aansluiten moet uw cv-ketel geschikt zijn. Dit wordt aangegeven met hetgaskeurlabel NZ. Dit betekent dat uw ketel het water (extra) kan opwarmen als de zon niet genoeg warmte levert.

U kunt een zonneboiler het beste laten plaatsen door een erkende installateur. Dit in verband met risico op legionella en lekkages. Erkende installateurs vindt u door gratis en snel offertes van zonneboiler installatiebedrijven aan te vragen via bovenstaande formulier. Ook kan u via de brancheorganisatie Uneto-Vni erkende zonneboiler installateurs vinden. Een zonneboiler heeft weinig onderhoud nodig. Een tweejaarlijkse controle in combinatie met het onderhoud van de cv-ketel is genoeg.

Meestal heeft u voor het plaatsen van een zonneboiler geen vergunning nodig. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld als u in een monument of beschermd dorps- of stadsgezicht woont. Informeer bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft.